Laadpalen
Investeer in de toekomst met laadpalen
Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden en steeds meer bedrijven elektrificeren hun wagenpark. Daarom is er steeds meer behoefte aan voldoende laadpalen. Elektrisch rijden heeft voordelen: naast een kleinere CO2 uitstoot, bespaar je ook aanzienlijk op brandstofkosten. Wanneer je zelf duurzame stroom opwekt door de inzet van zonnepanelen, kan dit gebruikt worden om de elektrische auto op te laden.
Regelgeving
Bij het bouwen van een nieuw kantoorgebouw is het sinds 2020 verplicht om rekening te houden met elektrische oplaadpunten. Het is verplicht om minimaal één laadpunt te hebben bij 10 parkeerplaatsen. In 2025 wordt deze verplichting uitgebreid naar alle bestaande commerciële gebouwen. Dan dient bij meer dan 20 parkeerplaatsen minimaal 1 laadpunt zijn aangelegd.
Veel mensen die overstappen op een elektrische auto, hebben hun bedenkingen bij het laden. Gelukkig bestaat snelladen. Opladen via een snellaadpaal is veel sneller dan opladen met een gewone laadpaal. Dit komt omdat er met een snellader gebruikt wordt gemaakt van gelijkstroom (DC). Een normale laadpaal werkt met wisselstroom (AC). Zo kun je bij een snellaadpaal gebruik maken van een laadvermogen van 50 kW tot 350 kW. Bij normale laadpalen is dit meestal tussen de 11 en 22 kW.
Brusche is jouw totaalpartner, ook in de energietransitie
Duurzaamheid en circulair werken wordt steeds belangrijker. De transitie naar een aardgasloos Nederland is dan ook belangrijker dan ooit. Naast de opbrengst voor het milieu, zijn de opbrengsten voor je bedrijf ook groot. Zo kan je veel besparen wanneer je overschakelt naar LED verlichting dat JIT geschakeld wordt, gebruik maakt van zonnepanelen, je eigen opgewerkte energie opslaat en elektrificatie van het wagenpark.